Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-03@07:58:17 GMT

گلسنگ‌ها از آثار باستانی محافظت می‌کنند

تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۹۶۸۵۵۷

گلسنگ‌ها از آثار باستانی محافظت می‌کنند

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز از دانشگاه الزهرا (س)، نتایج تحقیقات صورت گرفته در دانشگاه الزهرا (س) منجر به شناسایی گلسنگ‌های سطح آرامگاه کوروش با روش‌های کلاسیک و مولکولی شد.

این دستاورد پژوهشی نتیجه داده‌های پژوهشی پریسا محمدی عضو هیئت علمی گروه میکروبیولوژی دانشگاه الزهرا (س) با همکاری مهناز قلی‌پور شهرکی دانش‌آموخته دکتری ایشان است

پریسا محمدی، متخصص در میکروبیولوژی آثار باستانی و هنری در این باره گفت: اگرچه در مطالعات چندین ساله خود در گروه میکروبیولوژی دانشگاه الزهرا (س)، موفق به شناسایی تمامی گلسنگ‌های سطح آرامگاه کوروش با روش‌های کلاسیک و مولکولی شده و شاخص تخریب فراوان‌ترین گلسنگ سطح بنای آرامگاه کوروش را محاسبه کرده ایم اما نتایج تحقیقات ما و سایر محققان نشان می‌دهد علیرغم تصور قبلی، بسیاری از گلسنگ‌ها، نقش محافظتی برای بستر سنگی خود دارند و همانند چتری، سطوح سنگی را از باران‌های اسیدی و تنش‌های محیطی در امان نگه می‌دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: با توجه به اثرات نامطلوبی که بسیاری از روشهای پاکسازی متداول بر بستر سنگی بنای تاریخی و سازههای اطراف آن باقی می‌گذارند، می‌توان در پاکسازی به حذف موردی گلسنگ‌های مهاجم از سطح بنای سنگی فکر کرد که موجب خرد شدن بستر سنگی خود می‌شوند.

محمدی تصریح کرد: ارزیابی کمی فرسایش گلسنگ‌ها به محققان و مرمت‌گران کمک خواهد کرد در گام نخست، زمان‌بندی مناسب اقدامات مرمتی را به دست آورند و از میان گلسنگ های مختلف استقرار یافته، انواع مخرب در فرسودگی زیستی را مشخص کنند.

این عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا (س)، بخشی از اطلاعات نتایج مطالعات فرسودگی زیستی پاسارگاد را در کتاب "فرسودگی زیستی و آثار باستانی- پاسارگاد" و مقالات دیگری منتشر کرده است که از اینجا، اینجا، اینجا و اینجا قابل مشاهده است و همچنین مقالات دیگری نیز در دست چاپ دارد.

شایان ذکر است مجموعه آزمایشگاه‌های گروه میکروبیولوژی دانشگاه الزهرا (س) با نام "آزمایشگاه‌های دکتر شایسته سپهر" مدت‌هاست به کانونی برای مطالعات میکروبیولوژی آثار باستانی - تاریخی مبدل شده و دختران و بانوان پژوهشگر و محققان جوانی در این حوزه تربیت شده‌اند.

انتهای پیام/

168 / 31 گلسنگ آثار باستانی دانشگاه الزهرا پریسا محمدی دانشگاه الزهرا

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: گلسنگ آثار باستانی دانشگاه الزهرا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۶۸۵۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برپایی نمایشگاه هفته مشاغل در هنرستان دخترانه فاطمه الزهرا (س) صالح آباد + تصاویر

همزمان با هفته مشاغل نمایشگاهی در هنرستان دخترانه فاطمه الزهرا (س) شهرستان صالح آباد استان خراسان رضوی افتتا‌ح شد. در این نمایشگاه هنرهای دانش آموزان در معرض دید بازدیدکنندگان قرار گرفت.

این نمایشگاه با هدف آشنایی دانش‌آموزان دوره اول متوسطه با انواع مشاغل فنی و کار و دانش در جهت انتخاب رشته صحیح برگزار شد.

شهروندخبرنگار ما تصاویری ارسال کرده است که مشاهده می‌کنید.

منبع: فتح الله برومندزاده  - خراسان رضوی

بیشتر بخوانید:

برپایی نمایشگاه آثار هنرجویان هنرستان فاطمه الزهرا (س) در لارستان + تصاویر

برای یادگیری اصول تصویربرداری خبری به صفحه «آموزش تصویربرداری برای شهروندخبرنگاران» مراجعه کنید.

 

باشگاه خبرنگاران جوان شهروند خبرنگار شهروند خبرنگار

دیگر خبرها

  • ایستادن
  • ۴ ادویه ضد آلزایمر
  • ایمن‌سازی دیواره‌های سنگی کانال‌های مستعد ایجاد حادثه در سطح منطقه پنج ارومیه
  • برپایی نمایشگاه هفته مشاغل در هنرستان دخترانه فاطمه الزهرا (س) صالح آباد + تصاویر
  • مرگ خاموش تخت جمشید و بیستون
  • راهیابی ۲۵ گروه سرود فجر به مرحله نهایی
  • آخرین مهلت بارگذاری آثار برای جشنواره قلم ۱۵ خردادماه
  • در این جنگل، چوب ها تبدیل به سنگ شدند! /درباره یکی از جالب ترین مکان های روی زمین (+تصاویر)
  • اینجا طبیعت از بوم بیرون می‌زند!
  • گشایش نمایشگاه توانمندی‌های هنرجویان هنرستان فاطمه الزهرا (س) فیروزه